HEM          Välj rätt golv           Miljö & Kvalitet          Nyheter & erbjudanden          Kontakt     

  Välj rätt golv


Det är många frågor som måste tänkas över noga när man skall välja golv. Vilket rum skall golvet ligga i? Hur ser huset och underlaget ut?

Det handlar också om pris och kvalitet, och att hitta det golv som passar din budget och din inredningsstil.

   Att tänka på


Plastgolv
Plastgolvet är fortfarande den allra vanligaste golvtypen. Fördelen med ett plastgolv är att det är att det är lätt att lägga. Dagens stora utbud av mönster kombinerat med flera olika bredder på golvet gör att det för många blir ett enkelt val. Till normalstora rum kan man idag köpa plastgolvet " i ett stycke" och enkelt lägga det på plats själv. Även ett plastgolv kan läggas "flytande" och hållas på plats med golvlister.

Ett plastgolv är lättstädat, mycket tack vare att det inte finns några smutssamlande springor eller skarvar. Den "skarvfria" ytan gör att golvet är väl lämpat att torka av med en torr, eller lätt fuktad trasa för att snabbt samla upp damm och smulor. Oftast räcker det sock med att dammsuga eller sopa golvet vid lätt nedsmutsning.

Nackdelen med ett plastgolv är att det är känsligt för repor och lätt får fläckar av pennor, mörka skosulor och asfalt. Ett plastgolv åldras med andra ord inte med behag. Men med rätt skötsel kan man förlänga golvets livstid avsevärt. Torka upp spillet innan det har hunnit torka och eftertorka med en fuktig trasa. Sätt möbeltassar på din möbler så undviker du märken och repor, men kom ihåg att inte använda möbeltassar av gummi som kan missfärga golvet.

Ett lite tunnare plastgolv kan vara ett nog så bra alternativ i till exempel hobbyrum, kök eller Tonårsrum där golvet kanske byt oftare och då heller inte får kosta så mycket.

  Olika golvtyper


Vi arbetar med de mest kända leverantörerna i branschen. Klicka HÄR för länkar till företag relaterade till vår verksamhet.

Klicka på länkarna nedan för att läsa mer om olika golvtyper och deras egenskaper:
Rosersbergs Golv AB, Sönderborgsgatan 2, 195 30 Märsta. Tel: 08-594 407 00.