HEM          Välj rätt golv           Miljö & Kvalitet          Nyheter & erbjudanden          Kontakt     

  Välj rätt golv


Det är många frågor som måste tänkas över noga när man skall välja golv. Vilket rum skall golvet ligga i? Hur ser huset och underlaget ut?

Det handlar också om pris och kvalitet, och att hitta det golv som passar din budget och din inredningsstil.

   Att tänka på


Renovering eller nybygge?
Skall huset renoveras eller bygger ni ett helt nytt hus? Förutsättningarna för valet av olika golvtyper påverkas naturligtvis av vilket utgångsläge man har. I ett helt nytt hus kan man utgå från det golv man tycker är vackrast, utan att behöva ta hänsyn till vad som finns i andra rum. Underlaget kan också anpassas efter det golv man väljer. Vid renovering kan valet begränsas av vad som tidigare fanns i huset.

Husets själ
Vad är det för typ av hus som golvet skall ligga i? När är huset byggt? I ett gammalt hus från sekelskiftet finns helt andra förutsättningar än i ett modernt hus byggt under 90-talet. Det kan ju faktiskt vara så att golvets utseende anger tonen för hela inredningen och färgsättningen av rummet. Genom att ta hänsyn till husets själ, och kombinera det med din personliga inredn-ingsstil, gör du det rätta valet; ett golv som passar både ditt hus, din smak och din budget.

Familjen
Hur ser familjen ut? Hur många är ni? Finns det husdjur i familjen? En stor familj med flera småbarn ställer större krav på slitstyrka och hållbarhet än vad ett äldre par utan barn i huset gör. Hos en barnfamilj bör golvmaterialet vara lättstädat och tåla hårda tag i form av grusiga skor och kladdiga fingrar. Eller så kanske man först lägger in ett billigare golv som får slitas under några år, för att sedan när barnen växt upp satsa på ett dyrare och exklusivare golv. Finns det hud eller katt i familjen kanske det också avgör valet av golv till ett material som tål bus och lek.

Intressen
Vad har ni för intressen i familjen? Den som varje dag kommer hem med leriga stövlar efter långa promenader i skogen kan behöva ett lättstädat golv. Andra kanske tycker om att bjuda hem vänner på middag med dans, och då behövs ett golv som klarar av stampet av ivriga fötter och vassa klackar. Har du kontoret hemma kanske du värdesätter ett varmt golv med stor komfort?

Miljön
Vi blir alltmer miljömedvetna och väljer i större utsträckning material som tillverkats på ett miljövänligt sätt. Kanske kan det vara värt att tänka om vid valet av golv, och välja ett material som inte förstör vår natur? De flesta tillverkare av golv redogör för vilka material som använts.

  Olika golvtyper


Vi arbetar med de mest kända leverantörerna i branschen. Klicka HÄR för länkar till företag relaterade till vår verksamhet.

Klicka på länkarna nedan för att läsa mer om olika golvtyper och deras egenskaper:
Rosersbergs Golv AB, Sönderborgsgatan 2, 195 30 Märsta. Tel: 08-594 407 00.